Ki Flow

Ki Flow

Dr Yoshio Nakatan, från Japan, forskade på Ryodoraku som betyder god elektrisk ledande linje.

I österlandet har man väldigt länge använt både chakra systemet ”energi hjul” meridiansystemet och akupunktur som behandlings form. Man kan likna meridianerna som en karta över en stads tunnelbanenät. Om en linje inte fungerar, kommer de övriga att fungera sämre..

Genom att mäta vissa punkter på de tolv största meridianerna (energi banorna)med ”Ki Flow” får man en serie av elektroimpulser av lågspänningsmotstånd i punkterna som mäts. De informerar vilken energi nivå man har i dagsläget och om det finns över eller underfunktion i meridianen systemet och dess tillhörande system som vävnader, blodkärl, senor, muskler, organ, autonoma nervsystemet, metabolismen (upptag av näringsämnen, matsmältning och utsöndring) även tankar, känslor och upplevelser samt flera funktioner.

För att få igång systemet och kroppen utgår man från ”Ki Flow” mätningen. För bästa resultat använder man det kroppen bäst behöver. Välbalanserade örtpreparat för att rensa och bygga upp systemet, stimulera meridianen och akupunktur punkterna genom, frekvens behandling, färgbehandling, Klassisk massage, Zonterapi, akupunktur plåster, öron akupunktur, terapeutiska samtal, healing, Eteriska oljor, Auro-Soma oljor .

Klassisk massage tillsammans med andra tekniker

Genom Ki Flow ser man om det är över eller underfunktion i musklerna, genom att använda olika tekniker för att få kroppen i balans. Tillsammans med klassisk massage används ”cupping” det är en kinesisk gummi kopp som jag drar på kroppen för att frigör bindväven den har stimulerande och stärkande effekt. Även låter man den sitta kvar en stund och genom vaccum sugs bindväv och hud upp i koppen när den frisläpps ökar blodcirkulationen i muskeln. Även knådning, strykning, gnidning, akupressur ”tryck” Muskeltöj (stretching) hjälper man musklerna att töjas ut när kunden töjer emot, Ortobionomi Böjer led så att ursprung och fäste kommer nära varandra. Töjning av muskeln under 1 ½ min, man arbetar i det läge där det gör minst ont i muskeln, kunden är passiv.

Zonterapi och mätning med Ki Flow

 (Enligt österländsk tradition cirkulerar qi (livsenergin) i organ, muskler, varje levande cell och vävnader) Foten har reflexpunkter som motsvarar hela kroppen. Genom mätningen med Ki Flow kan man på ett effektivare sätt få kunskap var obalanserna finns genom att arbeta med meridianerna och punkter från knä och neråt och på och under foten med drag, tryck, knådning, akupunktur plåster hjälper man kroppen att skapa balans igen.

Om det behövs kommer även de övriga behandlings formerna att användas för att få bästa resultat.