Klassisk massage & Muskeltöj

Bild på massage

Klassisk massage

Massage har förebyggande, friskvårdande och välbefinnande effekter på stela trötta muskler. Massage har både fysisk och psykisk effekt på kroppen. Genom att arbeta med musklerna och mjukdelarna i kroppen med olika tekniker som knådning, strykning, gnidning bidrar man till att lösa upp spänningar och att återge stela värkande muskler sin elasticitet. Det kan även påskynda läkning och återhämtningsprocesser, begränsa ärrbildning och bindvävstillväxten i muskulära skador, ge en ökad muskulär avslappning och lugnande effekt på nervsystemet. En muskel som blivit uttröttad av arbete återhämtar sig fortare en om den bara får vila, samt motverkar och minskar bindväven som alltid bildas i orörliga och skadade muskler.

Massage påverkar och stimulerar

Immunförsvaret, Cirkulationen, lymfan, utsöndring av vätska, nervsystemet, kroppens inre organ, andningen blir lugnare, ökar koncentrationsförmågan, hud, muskler, ligament.

Cupping Massage

Resultat

Man blir avstressad i hela kroppen. Får mera energi. Slaggprodukter lösgörs i kroppen. Smärtreducerande.

Jag börjar med att frigöra bindväven med en teknik som heter cupping massage. Det är en kinesisk gummi kopp som jag drar på kroppen den har stimulerande och stärkande effekt, den arbetar med vaccum. Jag kan även låta koppen sitta en stund på triggerpunkter och akupunkturpunkter även där det finns spänningar för att öka cirkulationen, efter det masserar jag med händerna och kan då komma djupare ner i muskulaturen. Jag arbetar även med akupunkturpunkter, och triggerpunkter genom att hålla ett fast tryck på punkt med tummen. Jag arbetar djupgående i muskulaturen för att få en ordentlig cirkulation i musklerna.

Muskeltöj

Muskeltöj (stretching) hjälper musklerna att töjas ut när kunden töjer emot.

Ortobionomi

Att böja led så att ursprung och fäste kommer nära varandra. Töjning av muskeln under 1 ½ min, man arbetar i det läge där det gör minst ont i muskeln, kunden är passiv.