Zonterapi

Zonterapi/Relexologi

Är en form av terapeutisk ben- och fotmassage. Med specifik tryckteknik som påverkar på bestämda reflexpunkter och meridianer (enligt österländsk tradition cirkulerar qi (livsenergin) i organ, muskler, varje levande cell och vävnader. Den energin anses ha alldeles bestämda och uppgjorda vägar, bestämda färdriktningar precis som cirkulationen i blod och lymfa. Genom att arbeta på ömma smärtsamma punkter i och på fötter och ben ökar cirkulationen, frigör den stagnerande energin, frigör eventuella störningar och blockeringar (slaggprodukter), dels i den ömma punkten, dels i den motsvarande delen i kroppen, organ, muskler och vävnader. m.m. Utgående reflexområden på fötter och ben svarar för samtliga kroppsdelar. Kroppens egen läkningsförmåga stimuleras. När kroppen är avslappnad är läkningen möjlig.

Bild på zonterapi

Smärta används på ett tecken att något är fel i kroppen, det finns en störning. En zon som har en smärta innebär dålig cirkulation i zon. Dålig cirkulation leder till blockering i energiflödet. Genom att arbeta med zonen frigörs energin (smärta är en form av energi). En reaktion i det här fallet är en ökad blodcirkulation så den aktuella vävnaden kan ta upp syre och näring och göra sig av med avfallet.

Bild på zonterapi

Zonterapin ser på sjukdomar utifrån den uppfattning att människan är en komplex organism bestående av kropp, skäl och ande. Syftet med zonterapin är att åstadkomma ett tillstånd av balans och harmoni i hela organismen. Terapin strävar efter att hitta den verkliga orsaken till besvären och behandla dem, inte symtomen. Tankar och handlingar är oerhört kraftfulla och påverkar varenda cell i kroppen. Börjar man behandling med zonterapi (alternativ medicin) är det nödvändigt att ta aktiv del i behandlingen. Det tar tid med läkningsprocessen. Tänk på att kroppen är otrolig att den har gått länge innan kroppen säger ifrån med olika symtom. Tusentals delar samarbetar för att få kroppen att fungera optimalt på alla nivåer. De negativa effekterna av känslostörning, attityder, stress, livsstil och kost kan få kroppen ur balans och orsaka rubbningar. Om någon kroppsdel slutar fungera effektivt blir helheten lidande.

Zonterapi lämpar sig:

Stressrelaterande tillstånd, matsmältningsproblem, urinproblem, oregelbundna och smärtsamma menstruationer, klimakterie- och övergångsbesvär, barnlöshet, migrän, tinnitus, bihåleinflammation, m.m.